Vodafone
3,9 de 5 estrelas.
Receba atualizações semanais, vagas novas e avaliações

Avaliações de funcionários da empresa Vodafone: Groningen

Cargo
Local
Encontradas 2 avaliações correspondentes à pesquisa
Ver todas as 5503 avaliações
Equilíbrio entre trabalho e vida pessoal
Salário/Benefícios
Estabilidade Profissional/Promoção
Direção
Cultura Corporativa
Afhankelijk van de functie zul je altijd met de klant mee moeten kunnen veren maar toch op een goed afgewogen sale moeten gaan. Alleen even een stukje vrijblijvend advies is niet genoeg , bij voorkeur loopt een klant binnen voor 20 euro beltegoed en gaat de deur uit met een abonnement wat past bij het bel/surfgedrag , met hardware en verzekering erbij en om het af te ronden bescherming voor de hardware en een overstap vanuit de concurrentie naar het eigen vaste netwerk voor multiplay. Weinigen zijn het gegeven om zo'n sale te scoren maar vanuit het bedrijf wordt er alles aan gedaan om je te begeleiden om zo'n sale te kunnen doen. De sfeer is meestal collegiaal en ontspannen op de vloer maar achter de schermen is een gezonde onderlinge competitie gaande . Je moet zeker met druk en gestelde targets om kunnen gaan maar ook op een integere manier de klant helpen.
Vantagens
Bij contract boven x aantal uur NS reisproduct op kosten baas . Telefoon van de zaak, ruime vergoedingen voor koopavonden.
Desvantagens
Prestaties tellen maar klanttevredenheid net zo zwaar.
Esta avaliação foi útil?
Equilíbrio entre trabalho e vida pessoal
Salário/Benefícios
Estabilidade Profissional/Promoção
Direção
Cultura Corporativa
Werken bij VodafoneZiggo draait om mensen met positieve energie. Bij de Klantenservice werken enthousiaste collega’s met een groot inlevingsvermogen en een drive om (beginnende) collega's te helpen om zo als team mooie resultaten te behalen. Daarvoor bieden ze je uitgebreide training en begeleiding en geven je de tools die je nodig hebt om succesvol te zijn op de werkvloer. Je gaat dus eerst onder begeleiding de lijn in. Elke week worden twee gesprekken beoordeelt. Dit is soms met jou erbij zodat je feedback krijgt op je gesprekken. Vodafone Ziggo vindt het belangrijk vinden om de successen te vieren. Daarom organiseren ze elk kwartaal een informatie bijeenkomst en elk jaar een groot feest voor alle Klantenservice medewerkers.
Esta avaliação foi útil?
Classifique uma empresa recente
Partilhe a sua experiência para ajudar outras pessoas